LEGO 40501LEGO 40501
blankblank
blankblank

LEGO 40501 LEGO De Houten Eend

Adviesprijs: 139,99 incl. BTW

Op voorraad

Koop en verdien 1.049 punten!

GRATIS cadeauverpakking?

Wil je dat we het voor je inpakken als cadeau? Bekijk de cadeauopties.
LET OP: Plaats bij het afrekenen in het bestelnotities veld instructies m.b.t. een eventuele felicitatie of datum (verjaardag).

Geen Verjaardag of felicitatie Voor iemand die je lief vindt/hebt (Roze cadeaupapier) Voor iemand die je lief vindt/hebt (Multikleur cadeaupapier) Beterschap Prestatie Zomaar of andere reden

    EAN: 5702016757323

    Beschrijving

    LEGO House introduceert nu een nieuwe serie genaamd: The LEGO House Limited Editions. De Wooden Duck (LEGO 40501) is de eerste in deze exclusieve reeks verzamelproducten die belangrijke momenten in de geschiedenis van LEGO vieren.

    De originele houten eend is een van de meest iconische kenmerken in de geschiedenis van LEGO en je kunt de houten eend op veel plaatsen in LEGO-stenen nagemaakt vinden in LEGO House – in de Tree of Creativity in World Explorer en zelfs in de Red Zone.

    De eerste drie exclusieve producten waren de LEGO House Architecture-set, de Tree of Creativity en de LEGO House-dinosaurussen.

    Het verhaal achter de LEGO®-eend

    Meer dan 100 jaar geleden koopt de 24-jarige meestertimmerman Ole Kirk Kristiansen een houtwerkplaats in het kleine stadje Billund, Denemarken. Vanaf het allereerste speelgoed dat uit de werkplaats van Ole Kirk komt, is de toewijding aan kwaliteit en functionaliteit duidelijk. Het ontwerp en het snijden, schuren en schilderen van elk stuk speelgoed is tot in de perfectie gedaan, omdat Ole Kirk ervan overtuigd is dat kinderen speelgoed van hoge kwaliteit verdienen, gemaakt van de beste materialen, zodat ze jarenlang mee kunnen.

    In een interview uit 1982 vertelt Ole Kirks zoon, Godtfred Kirk, het volgende verhaal over de focus van zijn vader op kwaliteit:

    Als jongen werkte Godtfred Kirk in de werkplaats van zijn vader en legde de laatste hand aan een partij houten LEGO-eenden. Dit betekent dat hij lagen vernis aanbrengt en de dozen met de afgewerkte speelgoed-eenden naar het treinstation brengt voor verzending. Terug in de werkplaats vertelt Godtfred trots aan zijn vader dat hij iets heel slims heeft gedaan en het bedrijf geld heeft bespaard.

    “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” vraagt ​​Ole Kirk.
    “Ik heb de eenden maar twee lagen vernis gegeven, niet drie zoals we normaal doen,” is het antwoord van Godtfred Kirk.
    Zijn vader reageert prompt:
    “Je haalt die eenden meteen op, geeft ze de laatste laag vernis, pakt ze in en brengt ze terug naar het station! En je doet het helemaal zelf, ook al ben je er de hele nacht mee bezig!”
    “Dat heeft me een les geleerd over kwaliteit,”

    Godtfred Kirk herinnert zich en legt verder uit hoe hij toen houten borden uithakte met het motto van zijn vader “Alleen het beste is goed genoeg” om aan de muren van de werkplaats te hangen om zichzelf en de rest van de werknemers eraan te herinneren nooit concessies te doen aan de kwaliteit van een LEGO-product.

    Godtfred Kirk herinnert zich zijn hele leven de woorden van zijn vader en tot op de dag van vandaag: “Alleen het beste is goed genoeg” – omdat kinderen het beste verdienen.

    Feiten over eenden:

    • Tussen 1932 en 1947 produceerde het bedrijf LEGO® uitsluitend houten speelgoed. Vanaf 1947 produceerde het LEGO-bedrijf zowel houten als plastic speelgoed voordat het in 1960 uitsluitend overschakelde op plastic.
    • De houten eend ging in 1935 op de tekentafel en werd geproduceerd tot 1960.
    • De eend werd ontworpen door LEGO-oprichter Ole Kirk Kristiansen.
    • Door de jaren heen is de houten eend in verschillende maten en vormen geproduceerd.
    • De populairste eend was hetzelfde type als die in de exclusieve LEGO House-set: hij heeft een bewegende snavel die open en dicht gaat als de eend heen en weer wordt getrokken.

    Feiten over de houten eend:

    • De houten eend herschept een iconisch moment uit de geschiedenis van LEGO®. Dit displaymodel legt de handgemaakte stijl van het origineel perfect vast.
    • Het model met 621 onderdelen is ruim 20 cm hoog, 22 cm lang en 3 cm breed en staat op een voetstuk van ruim 13 cm in het vierkant.
    • Basis bestaat uit bedrukte tegels met de woorden ‘LEGO® House’ en ‘The wooden duck’.
    • Ideaal voor fans van LEGO® bouwen en verzamelaars van speelgoedmemorabilia. Geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder.