LEGO 40503LEGO 40503
blankblank

LEGO 40503 LEGO Dagny Holm – Master Builder

Adviesprijs: 129,99 incl. BTW

Op voorraad

Koop en verdien 974 punten!

GRATIS cadeauverpakking?

Wil je dat we het voor je inpakken als cadeau? Bekijk de cadeauopties.
LET OP: Plaats bij het afrekenen in het bestelnotities veld instructies m.b.t. een eventuele felicitatie of datum (verjaardag).

Geen Verjaardag of felicitatie Voor iemand die je lief vindt/hebt (Roze cadeaupapier) Voor iemand die je lief vindt/hebt (Multikleur cadeaupapier) Beterschap Prestatie Zomaar of andere reden

    EAN: 5702017165769

    Beschrijving

    Het nieuwste LEGO® House Exclusive-product (LEGO 40503) – het 3e item in de LEGO House Limited Edition-serie – is vanaf vandaag 1 maart 2022 verkrijgbaar bij de LEGO House Retail Store in Billund, Denemarken.

    LEGO House introduceert met trots “Dagny Holm – Master Builder” (LEGO 40503) als eerbetoon aan de allereerste Master Builder in de LEGO Group. We zijn verheugd om een ​​ander iconisch deel van de LEGO-geschiedenis te presenteren.

    Dagny Holm was de eerste LEGO Master Builder en ze had een enorme impact op het ontwerpen van modellen met haar manier van werken met LEGO-stenen op een kubistische en realistische manier en haar nalatenschap is nog steeds terug te vinden op veel gebieden binnen de LEGO Group.

    Dagny Holm was de nicht van Ole Kirk Kristiansen, de oprichter van de LEGO Group. Ze begon haar carrière in LEGO Design op haar 19e verjaardag in 1936 – maar alleen als stagiaire voor een periode van drie maanden. De volgende 25 jaar woonde ze in Kopenhagen, waar ze een opleiding volgde in klassiek beeldhouwontwerp. In 1961 keerde ze terug naar Billund als LEGO-modelbouwer. Ze was ongelooflijk getalenteerd in het goed krijgen van de vormen, wat resulteerde in authentieke dieren en fictieve personages. Ze werd verantwoordelijk voor alle LEGO-modelontwerpen van het LEGOLAND Park in Billund, dat in 1968 werd geopend.

    Tijdens haar carrière werd ze ook gevraagd om een ​​LEGO-trein te ontwerpen voor het pretpark Tivoli in Kopenhagen, dat later in LEGOLAND Billund werd geïnstalleerd als een iconisch onderdeel van het park.

    Dagny Holm beëindigde haar carrière op 70-jarige leeftijd en stierf op 1 maart 2004 – precies 18 jaar geleden op de specifieke dag van de lancering van het LEGO House Limited Edition-product.

    In LEGO House kunnen gasten de voetafdrukken van Dagny Holms op een paar plaatsen in de History Collection ervaren, waar een deel van haar werk uit de jaren 30 wordt tentoongesteld. Bovendien is Creative Lab in Red Zone ontworpen met haar ontwerpaanpak in gedachten. Het is een steeds veranderende ruimte, waar gasten zich kunnen onderdompelen in creatief werken als een Master Builder.

    Feiten over LEGO Master Builder Dagny Holm:

    • Dagny Holm was de eerste Master Builder in de LEGO Group.
    • Ze werd geboren op 18 mei 1916 en begon als stagiaire in 1936.
    • Ze was een nicht van de LEGO-oprichter, Ole Kirk Kristiansen.
    • Ze woonde 25 jaar in Kopenhagen, waar ze een opleiding volgde in klassiek beeldhouwontwerp.
    • In 1961 keerde ze terug naar Billund als LEGO-modelbouwer.
    • Ze was verantwoordelijk voor alle LEGO-modelontwerpen van het LEGOLAND Park in Billund toen het in 1968 werd geopend.
    • In 1967 werd haar gevraagd om een ​​LEGO-trein te ontwerpen voor het pretpark Tivoli in Kopenhagen, dat later in LEGOLAND Billund zou worden geïnstalleerd.
    • Ze ging in 1986 op 70-jarige leeftijd met pensioen als Chief Designer van de LEGO Group.

    Feiten over het nieuwe LEGO House Exclusive-product: Dagny Holm – Master Builder:

    • ‘Dagny Holm – Master Builder’ is een eerbetoon aan de allereerste Master Builder in de LEGO Group.
    • De afmetingen van het model met 1068 onderdelen zijn als volgt: 10” breed, 7,4” diep en 5,7” hoog (25 cm breed, 19 cm diep en 14,5 cm hoog.)
    • Het model heeft zes exclusieve bedrukte tegels die haar carrière vertegenwoordigen.
    • Daarnaast bestaat de basis uit twee bedrukte tegels met de woorden ‘LEGO® House’ en ‘Dagny Holm – Master Builder’.
    • Ideaal voor fans van LEGO-bouw en verzamelaars van speelgoedmemorabilia.
    • Geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder.